srcstv.ro
srcstv.ro
Home Proiecte Luna Mondială a Astronomiei 01-30 aprilie 2011

Luna Mondială a Astronomiei 01-30 aprilie 2011

 

01-30 aprilie 2011

Luna Mondială a Astronomiei (Global Astronomy Month – GAM 2011) a fost un proiect coordonat de organizaţia internațională Astronomi Fără Frontiere (Astronomers Without Borders – AWB) prin care s-a dorit valorificarea moştenirii deosebite pe care a lăsat-o Anul Internațional al Astronomei 2009. Aşadar, acesta a fost un eveniment desfăşurat la scară mondială, la care au participat un număr impresionant de oameni.

  

 

Astrocluburi, centre de ştiinţă, şcoli  şi astronomi entuziaşti din întreaga lume au organizat în luna aprilie o serie de acţiuni după următorul calendar:

 

- Festivitate de deschidere (1 aprilie)
- Ziua Mondială a Astronomiei (9 aprilie)
- Săptămâna Lunii (10-16 aprilie)
- Ziua Soarelui (17 aprilie)
- Lyride (21-22 aprilie)
- Ziua planetei Saturn (23 aprilie)
- Festivitate de închidere (1 aprilie)

Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă în baza parteneriatului încheiat cu Consiliul Judeţean Gorj şi cu Societatea Astronomică Română de Meteori – Astroclubul SARM Gorj au derulat o serie de acţiuni, în spiritul grandiosului eveniment, cu caracter de promovare a valorilor ştiinţifice din domeniul astronomiei în rândul gorjenilor, cu accent deosebit pus pe tinerii acestui judeţ.

In cadrul acestui proiect au participat în mare măsură copii şi tinerii din judeţul Gorj. Estimăm ca pe toată perioada de derulare al evenimentului am avut  lângă noi un număr de cel puţin 2.000 de gorjeni, din care 75% au fost copii şi tineri.

 

Pliantul oficial al acestei acţiuni poate fi descărcat aici

 

Informații adiționale

Parteneri:
Colaboratori:
alt
alt
alt
Sponsori:

Parteneri Media:
 
Login pentru a adăuga comentarii